ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת מדעית לחברת פיור אן
רוצים לשפר את התפקוד המוחי? חשוב שתבינו כי השפעת התזונה על התפקוד המוחי בכלל היא תהליך ארוך טווח. ההשקעה מתחילה כבר בשלב העוברות. יש חשיבות לתזונת האם ההרה ? הדבר משפיע על התפתחות המוח של העובר, לתזונה בילדות ולאחר מכן בכל שלבי החיים. מצד שני, אף פעם לא מאוחר מידי לעבור לתזונה שתשפר את הזיכרון והתפקוד המוחי.
•
התחילו כבר לפני ההריון ? ב ? 3 חודשים שלפני ההריון כדאי לצרוך DHA ? חומצת שומן שמשפיעה על התפקוד המוחי וחומצה פולית למניעת מומים מולדים במערכת העצבים. צריכה מוקדמת שכזאת מביאה את הגוף האם מוכן לתקפוהת ההריון.
•
בהריון עצמו - בתקופת ההריון חשוב שהאם תמנע ככל האפשר מקפאין, אלכוהול, עישון ושימוש בתרופות , גם בתרופות צמחיות. לעומת זאת מומלץ שימוש בDHA מקבוצת אומגה 3 שמשפיעה כבר בשלב זה על בניית מעטפת תא העצב במוח העובר.
•
בתקופת ההנקה ובילדות רצוי להמעיט ככל האפשר באכילה של סוכרים, מלחים, צבעי מאכל ושומן צמחי מוקשה שפוגעת ביצירת מסלולים תקינים בין תאי העצב המוח ולכן פוגעת בהתפתחות הקוגניטיבית. כמו כן חשוב לוודא בגילאים אלה שאין אנמיה, שעשויה להשפיע על התפתחות הקוגניטיבית ללא אפשרות של תיקון.
•
ואם כבר עברתם את התקופות האלה -
•
ודאו כי רמות ויטמין B ? 12- וחומצה פולית בדמכם תקינות - 2 ויטמינים אלה דרושים לתפקוד מוחי תקין. מחסורים בהם, מתבטאים באופן מיידי למדי בירידה בזיכרון. כי לספק אותם חשוב לאכול דגנים מלאים, מוצרים מהחי המספקים B ? 12 וירקות ירוקים.
•
הוסיפו DHA - חומצת שומן מקבוצת אומגה 3 -מקורה של DHA בעיקר בדגים והיא משפיעה על כל התפקוד המוחי. מחקרים מראים שיש לה תפקיד חשוב בבניית תאי המוח. כפועל יוצא מכך היא בעלת השפעה מיטיבה על התפקוד הקוגניטיבי הכללי, זיכרון ואפילו מצב הרוח. מכיוון שלרוב האנשים קשה לאכול כמויות דגים גדולות וגם בגלל שהימים בעולם (וגם הדגים החיים בתוכם) מזוהמים ויש כיום הגבלה על ההמלצות לאכילת דגים, רצוי לצרוך DHA טהור מתוספים המכילים DHA בלבד ללא תוספת EPA הפוגעת בספיגה.
ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת מדעית לחברת פיור אן